Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 171
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 171
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Przyznaje, że bez przystawki do tarcia nieczęsto robiłam placki :) Starłam cukinie na drobnym oczku, lekko posoliłam i zostawiłam na sicie do odcieknięcia.
Marchew starłam na tarce do ziemniaków.
Starłam tez ziemniaki, cebulę i czosnek.
Do masy ziemniaczanej dodałam marchew, i odciśniętą cukinię, dwa jaja, mąkę i szczyptę soli. Masa ziemniaczana z warzywami prawie wcale nie ciemnieje, więc można wykonać wcześniej.
Placki smażyłam na rumiano, Sorki za nie ostre zdjęcie. jeśli placki trudno się przewraca można dodać do pozostałej masy jeszcze mąki.
Wyszła góra placków. Część podaję tylko z solą a część z cukrem i w tym przypadku z mascarpone. Smacznego :)