Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z mięsem"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 372
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 69
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 372
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto: ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, zmiel. Dodaj jajka, mąkę ziemniaczaną i szczyptę soli, wyrób.
Farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Mięso zmiel z jajkami na twardo i cebulą. Przypraw do smaku.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na kawałki. Uformuj placuszki. Na połowie ułóż farsz, przykryj placuszkami, zlep. Usmaż na oleju na złoty kolor.
Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Tarnowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie