Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 22
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 35
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 36
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 22
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 35
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 36
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę. Posolić i odczekać aż zmięknie i puści sok.
Ziemniaki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych, kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę (wegetarianie spokojnie mogą zrezygnować z kiełbasy).
Odlać sok z kapusty, wbić jajko, dodać kiełbasę, starte ziemniaki. Doprawić przyprawami. W moim przypadku były to: kolendra, tymianek, odrobina gorczycy, ostra papryka i pieprz.
Nakładać łyżką na rozgrzany olej tak, jak placki ziemiaczane. Smacznego.