Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z serem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Żółtka oddziel od białek. Żółtko utrzyj z cukrem, sodą i solą. Dodaj pokruszony widelcem twaróg, następnie wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej do masy, zmiksuj. Odsącz rodzynki, dodaj do ciasta.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie połącz z masą. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta. Smaż z obu stron po 4 minuty, aż placki staną się rumiane. Podawaj z cukrem, rodzynkami lub ze śmietaną.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień