Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki z sosem twarogowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 232
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 232
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę zmiksuj (lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach), dodaj jajka, mąkę, dopraw, wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż placki na złoto.
Twaróg zmiksuj ze śmietaną na gładko, połącz z posiekanym czosnkiem, dopraw solą, pieprzem. Masą twarogową polej placki, posyp koperkiem. Danie możesz podać z pieczoną białą kiełbasą.Źródło: Świat kobiety