Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z wiśniami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
W garnku zagotuj 1 i 1/2 szklanki wody z cukrem. Wrzuć wydrylowane wiśnie, gotuj 2 minuty. Proszek na kisiel wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do garnka.
Mieszając, gotuj dalej, aż sos zgęstnieje. Gdy wystygnie, dodaj likier i wymieszaj. Stop masło i wystudź. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i cukrem.
Wbij jajka, wlej masło i mleko. Całość dokładnie wymieszaj na gładkie, gęste ciasto. Mocno rozgrzej małą patelnię. Posmaruj ją niewielką ilością oleju, wlej ciasto i usmaż grube naleśniki. Ułóż jeden na drugim i zalej sosem.Źródło: Na żywo