Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia lub ugotowanie świeżych i przygotowanie z nich dania głównego.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 109
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 109
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić przecisnąć przez praskę lub przy pomocy tłuczka dokładnie rozgnieść,pozostawić do przestygnięcia.
Pieczarki obrać pokroić na średniej wielkości kawałki. Cebule pokroić w plastry. W garnku podgrzać odrobinę oleju podsmażyć cebulę i pieczarki,następnie zalać śmietaną.Podusić do momentu zredukowania się śmietany dodać starty parmezan,sól i pieprz do smaku.Posypać natką pietruszki.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka,mąkę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Formować kotlety na dowolną wielkość obtaczać delikatnie w bułce tartej i smażyć na patelni na złoty kolor z dwóch stron.
Placki podawać polane sosem i z ulubioną surówką. Smacznego!!!