Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne placki ziemniaczane, lekkostrawne dzięki obecności majeranku.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 14
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 14
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Pół kilograma ziemniaków i jedną średniej wielkości cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy 2 łyżki mąki, 2 jajka i majeranek suszony (sporą ilość) doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na oleju do złotego koloru. Podajemy z lekko osoloną śmietaną lub jogurtem naturalnym. Są pyszne;-)