Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, 3/4 zatrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, resztę ziemniaków na tarce o grubych oczkach. Wymieszać.
Cebulę obrać, posiekać lub zetrzeć na tarce. Dodać do ziemniaków. Wbić jajko, wsypać oba rodzaje mąki. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Rozgrzać olej. Łyżką nabierać po porcji masy i formować na oleju placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawaj na słodko, posypane cukrem lub na ostro.Źródło: Twoje Imperium