Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne polskie placki ziemniaczane.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1986
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1986
Składniki
Ziemniaki obrać ,umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
Starte wcześniej ziemniaki odsączyć z nadmiaru wody, dodać do nich cebulę i czosnek,sól pieprz, dokładnie wymieszać.
Następnie wbić jajko i dodać mąkę,dokładnie wymieszać. Jeżeli ciasto ziemniaczane jest za rzadkie należy dodać trochę więcej mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.