Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placuszki ziemniaczane z warzywami zapiekane pod serem żółtym
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1970
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1970
Składniki
Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce z dużym oczkiem. Posyp solą i zostaw na 10 minut aż puszczą wodę. Wbij jajko, dodaj przyprawy oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszaj. Smaż na rozgrzany oleju do zrumienienia z obu stron. Osuszyć ręcznikiem papierowy z nadmiaru tłuszczu.
Warzywa pokrój wg swoich upodobań. Na każdym placku połóż warstwę warzyw, posyp serem i zapiekaj w piekarniku w 200°C około 15 minut. Smacznego!