Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne i zarazem tanie w wykonaniu.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zmielić, następnie wymieszać z mąkami, jajkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Twaróg rozdrobnić widelcem , doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Z przygotowanych ziemniaków formować placki, nakładać łyżką farsz, dokładnie zlepić. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować przez 10 minut, wyjąć łyżka cedzakową na przygotowane talerze. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić posiekaną cebulę, posiekany szczypiorek i przysmażyć. Tak przygotowaną omastą polać placuszki i podawać.