Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj koniecznie, są rewelacyjne.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię dokładnie umyć (nie obierać), zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą masę przełożyć na sitko i odcisnąć jak najwięcej płynu.
Przełożyć do miski dodać jajko, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Z naczynia z odciśniętym sokiem zlać delikatnie płyn, tak aby na dnie została skrobia ziemniaczana, dodać ją do masy i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Placki można podawać z surówką lub śmietaną. Smacznego!