Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-07-2010
Niezbyt tradycyjne, a jakie pyszne. Rewelacyjny smak...
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Składniki
Ziemniaczki zetrzeć, odczekać chwilę, poczekać aż puszczą sok, odcedzić, zostawić znowu na jakiś czas i czynność powtórzyć. Potem do tego pokrojona w kosteczkę cebula, starty żółty ser i skrojony koperek. Do tego mąka, vegeta i pieprz. Vegety ok 2 łyżki, ale to tak na oko :)
Usmażyć, można jeść same w sobie, z keczupem, z sosami... jak kto woli. Ja lubię najbardziej bez niczego :) Ja placki po usmażeniu odkładam na jakiś czas na papierowy ręcznik... by wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu.