Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i lekko odsączyć. Kukurydzę dobrze odsączyć, wymieszać z startymi ziemniakami, dodać posiekaną szalotkę, mąkę, kaszę kukurydzianą, wbić jajka i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Gotowe placuszki najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, możemy je też podać z domowym powidłem.