Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy danie doskonałe. Koniecznie musisz wypróbować. Polecam wszystkim miłośnikom wyjątkowych, aromatycznych i oryginalnych dać i kochających eksperymentować w kuchni.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o małych oczkach. Wbijam jajko, wsypuję sól oraz mąkę. Dokładnie mieszam i nakładam łyżką na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego. Placki smażę z obu stron, po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym
2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodaję mięso, jak mięso zmieni kolor dodaję pieczarki drobno pokrojone. Smażę około 10 minut po tym czasie dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy.
5. Mięso z grzybami układam na każdym placku ziemniaczanym i posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 6. Placki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 180°c do chwili rozpuszczenia się sera.
7. Placki gotowe. 8. Smacznego.