Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona placków ziemniaczanych. Tym razem podawanych z gotowanymi jabłkami. Pyszne połączenie prostych składników daje niesamowite wrażenia smakowe! Spróbujcie i przygotujcie sobie ten prosty i syty posiłek! :-)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1043
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1043
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. kroimy w plasterki i przekładamy do rondelka z niewielką ilością wody. Gotujemy aż się rozpadną, doprawiamy cukrem i cynamonem.
Ziemniaki obieramy, myjemy, cebule obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy jajko i mąkę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Placki podajemy z gorącymi jabłkami. Smacznego! :-)