Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis wymyślałem w pięć minut. Placki są naprawdę pyszne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, zaś marchewkę, paprykę zetrzeć na tarce o średnich oczkach i połączyć z masą ziemniaczaną. Wbić jajka, dodać mąkę, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była jeszcze za rzadka możemy jeszcze dodać mąki lub bułki tartej. Ja dodaję bułkę tartą ponieważ wtedy placki po usmażeniu są bardzo chrupiące Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron i po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać ze śmietaną. SMACZNEGO.