Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z piekarnika przygotowuje się bardzo podobnie jak ich oryginalną wersję. Po upieczeniu w piekarniku są chrupkie i aromatyczne. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
•Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy na 10-15 minut, po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sicie •Dodajemy mąkę, jajko oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy •Blachę wykładamy papierem do pieczenia posmarowanym niewielką ilością oleju •Na blachę wykładamy masę ziemniaczaną, którą formujemy na kształt placków
•Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie obracamy placki na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 15 minut (środkowy poziom piekarnika)