Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z sadzonym jajkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Składniki
Obierz ziemniaki i cebule. Zetrzyj je na tarce o małych oczkach. Wylej masę na sitko, potem lekko odciśnij.
Przełóż do miski, wbij 2 jajka, dodaj mąkę, czosnek, przypraw solą i pieprzem.
Wlej trochę gęstego soku z ziemniaków, wymieszaj i usmaż placki (możesz dodać łyżkę śmietany, wtedy masa nie ściemnieje).
Na drugiej patelni usmaż sadzone jajka. Na plackach ułóż jajka, posyp posiekaną natką.
<strong>Czas przygotowania 60 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1,40 zł.
Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie