Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki kapuściane z boczkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odstaw na 15 minut, a następnie odlej nadmiar wody.
Kapustę opłucz, odciśnij, posiekaj. Włóż do rondla, zalej wodą, gotuj ok. 30 minut na małym ogniu. Osącz. Wymieszaj z ziemniakami, jajkiem i mąką, przypraw do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Olej rozgrzej na patelni. Nałóż małe porcje masy, placki usmaż z obydwu stron. Osącz z tłuszczu, gorące polej śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie