Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na pyszne placuszki przygotowane na skyrze. Są pożywne i pyszne. Do placuszków wykorzystałam dwa kubeczki skyru po 150 gram. Całość to proste składniki, a racuszki wychodzą pyszne. Szybkie wykonanie to też ich zaleta. Można podać na śniadanie, słodki obiad, deser lub kolację.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Składniki
Skyr mieszamy z jajkami na jednolitą masę
W drugim naczyniu łączymy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy
Składniki mokre łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy
Ciasto odstawiamy na 10 minut, aby nieco spęczniało
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy na nią ciasto. Na jednego placka jedna duża łyżka ciasta.
Między placuszkami powinno być nieco miejsca, gdyż podczas pieczenia troszkę rosną. Smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia na średnim ogniu
Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem, miodem, owocami lub konfiturą