Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i puszyste placuszki pomidorowo - ziemniaczane ze świeżą natką pietruszki.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 284
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 126
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13816
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 284
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 126
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13816
Składniki
Ziemniaki oraz cebule kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miksera wraz z ząbkiem czosnku, jajkiem i koncentratem pomidorowym. Miksujemy przez około 20 sekund do odpowiedniego rozdrobnienia i napowietrzenia masy.
Do powstałej masy dodajemy mąkę ziemniaczaną i pełnoziarnistą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Po usmażeniu placuszki dobrze odciskamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z jogurtem naturalnym lub delikatną śmietaną. Życzę smacznego! :)