Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki rybne"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 839
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 839
Składniki
Ryby rozmroź, pokrój na małe kawałki. Przełóż do miski, oprósz przyprawą do ryb i wstaw do lodówki na pół godziny. Przygotuj ciasto biszkoptowe. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno ze szczyptą soli. Wlej żółtka, zmiksuj. Miksując, syp porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Możesz dodać do ciasta trochę ziół, np. tymianku, oregano lub posiekanej natki.
Kawałki ryby zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor.
Porcje 10 Przygot. 60 min Cena 0,90 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Takie jest życie