Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii to świetna alternatywa dla tradycyjnych i ciężkich placków ziemniaczanych. Placuszki sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub mogą go tworzyć samodzielnie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Składniki
Cukinie myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy oba końce i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Startą cukinię odciskamy z wody dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajko i mąkę
Wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i smażymy na rozgrzanym oleju po około dwie minuty z każdej strony.