Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii przygotowałam z dodatkiem ugotowanych na twardo jajek. Placuszki wyszły bardzo smaczne i szybko skonsumowane. Polecam
patelnia, miska, tarka, łyżka, sitko,
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1023
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1023
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odstawić na 15 minut. Jajka po ugotowaniu na twardo obrać i rozdrobnić widelcem. Wodę z cukinii odcisnąć , dodać rozdrobnione jajka oraz surowe jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Opcjonalnie można dodać łyżkę lub 2 mąki pszennej jak ktoś lubi więcej ubite placuszki. Po wymieszaniu smażyć na rozgrzanym oleju nie duże placuszki. Smacznego
Przygotowanie masy na placuszki.
Smażenie.
Gotowe do podania.