Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki. Polecam.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 732
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 732
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Żółtka oddzielic od białek, dodac do nich sól, pieprz i ucierac z mąką, dodając co chwilę po łyżce jogurtu. Białka ubic na sztywną pianę, bardzo delikatnie wymieszac z ciastem. Do masy dodac groszek , kukurydzę, posiekany koper i pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszac. Placuszki smazyc na oleju na średnim ogniu.
Ja zawsze te placuszki odsączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe nalezy posypac startym żółtym serem (choc niekoniecznie :) Z proporcji podanych powyżej wychodzi mi zazwyczaj ok. 12 placuszków.
Przepis znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie, ale znacznie go zmieniłam. Smacznego.