Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z indyka pachnące świeżym koperkiem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 73
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Mięso płuczę, osuszam na papierowym ręczniku, a następnie bardzo drobno siekam. Dodaję do niego mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Naczynie z mięsem zakrywam folią spożywczą i wstawiam do lodówki na 20 min.
Marchewki obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Opłukany koper siekam. Oba dodaję do mięsa. Do masy wbijam jajka, dodaję mąkę.
Ser ścieram na tarce o dużych oczkach i wsypuję do masy. Całość przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Na patelni rozgrzewam 3 łyżki oleju. Łyżką nakładam przygotowa ną masę, formując placuszki. Smażę na złoto z obu stron.
Odsączam je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podaję z ziemniakami i gotowanymi warzywami.Źródło: Tina