Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki z kiełbasą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Składniki
Ziemniaki zmiel w maszynce. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki. Ubij żółtka. do puszystej piany dodaj ser, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, porcjami wkładaj zmielone ziemniaki.
Masę przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ubij białka na sztywno, połącz z masą ziemniaczaną.
Na gorący olej kładź małe porcji masy. W każdą wciśnij po 2-3 plasterki kiełbasy. Usmaż placuszki, posyp szczypiorkiem, polej keczupem.
Porcje 6. 40 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 390 kcal.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks