Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z makrelą"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1056
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1361
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12931
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1056
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1361
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12931
Składniki
40 min • Porcja 260 kcal • Przepis na 4 porcje
Ziemniaki porządnie szoruję i gotuję w osolonej wodzie. Gdy wystygną, obieram. Przepuszczam je przez maszynkę, dodaję do nich posiekaną natkę.
Makrelę oddzielam dokładnie od ości i rwę palcami na drobne kawałki. Dorzucam do ziemniaków. Dodaję jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiam masę ręką.
Formuję dłońmi małe kotlety i smażę je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.Źródło: Kobieta i życie