Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z miodem, bananami i prażonymi orzechami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz solą. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i masłem. Następnie dokładnie połącz wszystkie . W tym czasie na rozgrzanej, suchej patelni upraż orzechy.
Banany obierz i pokrój w plastry. Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor.
Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo