Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna rozpusta! Dla łasuchów należy podwoić ilość składników ;)
Polecam.
Odsłon: 1036
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 806
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 1036
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 806
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 106
Składniki
Bita śmietana: Schłodzoną śmietankę ubijamy, a gdy podwoi objętość, dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze kilka minut. Odstawiamy do lodówki. Sos: Świeże owoce dokładnie umyć, wsypać do rondelka i dodać 3 łyżki wody. Mrożone owoce wrzucić do rondla, wody w tym przypadku nie trzeba dodawać. Owoce gotujemy na małym ogniu przez 10 min. (mrożone do momentu aż się rozmrożą). Wsypujemy cukier, goździki, cynamon, mieszamy, niech gotuje się jeszcze przez 5 min. Placuszki: Przetrzyj ser przez sitko do dużej miski (lub zmiel). Dodaj obie mąki, żółtka i utrzyj lub zmiksuj na gładką masę. Wsyp skórkę otartą z pomarańczy. Ubij białka ze szczyptą soli, kiedy piana będzie „sztywnawa”, wsyp cukier waniliowy i płaską łyżeczkę drobnego cukru. Ubijaj aż piana będzie zupełnie sztywna. Następnie wymieszaj delikatnie pianę z masą serową. Rozgrzej na patelni masełko. Dużą łyżką nabieraj ciasto i wkładaj na patelnię. Placuszki polewamy sosem, na wierzch łyżką kładziemy bitą śmietanę.