Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podgrzybki marynowane"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
30 min • Słoiczek 80 kcal • Koszt słoika ok. 2 zł • Przepis na 6 słoików.
Grzyby czyszczę, odcinam trzony, kapelusze podgrzybków dokładnie opłukuję. Wrzucam grzyby na osolony wrzątek, gotuję 10 minut. Wylewam na sito, osączam, studzę. Napełniam nimi słoiczki.
Zagotowuję 400 ml wody z przyprawami, papryką pokrojoną w paski i cebulą pokrojoną w krążki. Dodaję ocet, zagotowuję. Gorącą marynatą zalewam grzyby, dodaję też przyprawy i warzywa z marynaty.
Słoiki zamykam. Takie podgrzybki w zalewie można też pasteryzować, co zwiększy trwałość przetworów.Źródło: Kobieta i życie