Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podstawowy przepis na naleśniki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Składniki
Do misy wsyp przesianą mąkę, wbij jajka, dodaj mleko, wodę, sól, olej i zmiksuj na gładko, po czym odstaw ciasto na 15 min. Rozgrzej patelnię, najlepiej ceramiczną (jeśli inną, może być potrzebne natłuszczanie mimo dodatku oleju). Wlewaj po porcji ciasta na patelnię i smaż naleśniki z obu stron.
Na gotowe nałóż serek i porzeczki, złóż, posyp owocami i polej sosem.Źródło: Świat kobiety