Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne ,mięsko aromatyczne rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 114
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1951
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 114
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1951
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Podudzia i udka dać do brytfanki.Dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę lub talarki.Przyprawić solą i pieprzem. Dodać kilka ziaren ziela i 4 liście laurowe. Wszystko wymieszać ,podlać szklanką wina białego półwytrawnego. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st i zapiekać góra-dół co jakiś czas obracać. Gdy mięso jest miękkie wyjąć na tacę.Zrobić sos śmietanowy.Mąkę roztrzepać w 100ml białego wina,dolać śmietankę ,wymieszać i wlać do brytfanki.Dokładnie wymieszać sos,doprawić do smaku solą i pieprzem i dać do piekarnika by się zagotował i zgęstniał. Do gotowego sosu włożyć mięsa obtoczyć sosem i chwilę zapiec.
Smacznego życzę!