Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia kurczaka z brukselką"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Podudzia umyj i osusz. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień mięso ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnij, a czosnek posiekaj. Przełóż podudzia do głębokiej patelni lub garnka. Dodaj bulion, rozdrobnione pomidory i czosnek. Dopraw bazylią, majerankiem, oregano i pieprzem. Duś około 30-40 minut. Brukselkę oczyść, zalej wodą, ugotuj z dodatkiem łyżeczki cukru i szczypty soli. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i posyp koperkiem. Pod koniec duszenia mięsa dodaj na kilka minut brukselkę i zwiększ płomień. Podawaj z ziemniakami i różyczkami z zawiniętych skrawków marchewki.Źródło: Tele Tydzień