Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia na ostro"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Papryczki chili umyj, natnij wzdłuż, usuń pestki. Strączki chili potnij w cieniutkie plasterki albo posiekaj. Podudzia kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Do miseczki wlej olej. Dodaj keczup, sos sojowy oraz miód. Dołóż posiekane chili oraz czosnek. Marynatą polej podudzia. Wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso przełóż do żaroodpornej formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut. W czasie pieczenia podudzia polewaj pozostałą marynatą. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Tina