Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pieczone podudzia ? Przygotowałam je przed ślubem naszej córci w końcu muszą coś jeść mam nadzieję że spodoba wam się przepis na takie jednogarnkowe danie a w sumie pieczone w jednej blaszce. Podudzie pieczone świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i cebuli smak niepowtarzalny
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 83
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1682
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 83
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1682
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Składniki
Przygotować podudzia umyć je i osuszyć za pomocą durszlaka lub ręcznika kuchennego, obsypać wszystkimi przyprawami oraz wlać olej wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem odstawić na godzinę do lodówki. Po wyznaczonym czasie dodać obrane, umyte i przekrojone na pół ziemniaki oraz cebulę pokrojona na cztery części
Wszystko dokładnie połączyć następnie przygotować blaszkę wyłożyć dno folią aluminiową ułożyć przygotowane podudzia z ziemniakami i cebulą w przyprawach. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni z termo -obiegiem nakryć folią aluminiową i piec pół godziny po pół godzinie zdjąć folię aluminiową i piec do pełnej miękkości mięsa oraz ziemniaków, wszystko oczywiście jest zależne od piekarnika mięso co jakiś czas obracać
Taka forma obiadu sprawdzi się we wszystkich domach, podudzia dzięki dodanym ziemniakom i cebuli są bardzo soczyste. Dla większej liczby osób polecam dodać więcej ziemniaków. Do takiego dania można podać ulubiona surówkę u nas były tarte ogórki na słodko kwaśno ze śmietaną