Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażę po dwa omlety ( na osobę) smaruję jeden keczupem lub koncentratem układam duszoną wędliną z cebulą i czosnkiem, pomidora ( mogą być inne warzywa według uznania )posypuję startym żółtym serem i przykrywam drugim omletem i podduszam na patelni.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 283
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 283
Składniki
Z jaj, mleka, maki, soli i proszku do pieczenia robię gęste ciast tak jak na naleśniki pozostawiam na kilka minut. Smażę cztery omlety i odstawiam pod przykryciem żeby za bardzo nie wystygły.
W tym czasie kroję wędlinę na niezbyt drobne kawałki, siekam cebulę i czosnek razem podduszam na patelni. Kroję na plastry pomidory. Omlet kładę ponownie na patelni smaruję keczupem lub koncentratem rozkładam wędlinę z cebulą i czosnkiem, pomidor posypuję startym serem żółtym ( można posypać też ziołami) przykrywam drugim omletem i przykrywam patelnię. Tak samo postępuję przy dwóch następnych. Czekam do rozpuszczenia sera. Samacznego