Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli wołowiny. Dla dorosłych: mięso podczas smażenia możesz podlać czerwonym wytrawnym winem.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 32
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 32
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
Składniki
Plastry polędwicy zawiń w plastry boczku, końce zepnij wykałaczką. Na mocno rozgrzane masło na patelni połóż mięso. Smaż ok. 1 minutę z każdej strony, a następnie posól, po czym smaż dalej na mocnym ogniu przez ok. 2,5 min.(aż mięso puści sok), przewróć i ponownie posól i smaż jeszcze 1 minutę. Wyłącz ogień i zostaw mięso na patelni na kolejną minutę. Na koniec połóż mięso na folii aluminiowej, podlej bulionem, zawiń i włóż jeszcze na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
Z gotowego mięsa wyjmij wykałaczki. Podawaj z wybranym sosem np. pieczeniowym.