Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica w skórce"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso oczyść, posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i dokładnie podsmaż polędwicę ze wszystkich stron. Z chleba tostowego odkrój skórkę. Środek włóż do miksera, dodaj pietruszkę, tymianek i oregano, łyżkę musztardy oraz parmezan. wymieszaj i dokładnie zmiksuj.
Podsmażone mięso posmaruj resztą musztardy. Następnie przykryj przygotowaną skórką ziołową. Piekarnik rozgrzej do 220° C, wstaw mięso i szybko zapiecz. Następnie obniż temp. do 160° C i piecz około 45 minut.
Oczyszczoną szalotkę drobno pokrój, podsmaż na maśle i lekko oprósz mąką. Podduś i wlej czerwone wino. Dopraw do smaku świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Mięso pokrój w plastry, polej ciepłym sosem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub zapiekanym ryżem.Źródło: Na żywo