Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica w skórce orzechowej"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Składniki
Oczyść polędwicę i pokrój w kotleciki jednakowej wielkości. Posól, dopraw pieprzem i obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju. Potem przełóż je do brytfanny. Orzechy włoskie posiekaj i włóż do misy. Dodaj żółtka, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę i miękkie masło. Dopraw solą i dobrze wymieszaj.
Nałóż masę na kotleciki w brytfannie i ostrożnie dociśnij. Włóż je do nagrzanego piekarnika i zapiecz. Czerwone wino zagotuj z cukrem, dodaj cebulki i gotuj przez 10 minut. Mięso rozłóż na talerze i polej sosem z cebulkami.Źródło: Na żywo