Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Polędwice obtaczamy w ziołach i wkładamy do pudełka po lodach i do lodówki na 3-4 godziny. Do marynowania.
Lekko obsmażamy polędwice z 2 stron.
Na stole rozkładamy folie aluminiową: na folie boczek-na boczek polędwice- na polędwice cebule- na cebule boczek. Obwijamy folją, widelcem nakłuwamy kilka razy od góry.
Polędwice w sreberku dusimy na wolnym ogniu przez 25-30 minut od zagotowania wody. Po upływie 30 minut odstawiamy garnek z polędwicą aby odrobine sie ostudziła i można podawać- pokroić polędwice na grubsze plasterki. Do wody można dodać bulion dla lepszego smaku