Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica z dorsza podana z kolorowymi warzywami pięknie wygląda, a jednocześnie pysznie smakuje.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 75
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 75
Składniki
Rybę przyprawiamy solą, pieprzem i skórką cytrynową. Odstawiamy na 15-20 minut do lodówki. Na maśle podsmażamy marchewki, lekko solimy, podlewamy 100 ml wody i dusimy przez 15 minut pod przykryciem. Do marchewki dodajemy pokrojonego selera naciowego, pokrojone w talarki ziemniaki i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami i posypujemy ziołami. Wyłączamy ogień. Warzywa zostawiamy pod przykryciem na gorącej patelni. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy w nim podduszone warzywa. Na warzywach układamy kawałki ryby. Całość podlewamy wodą lub bulionem warzywnym (100-150ml). Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach przez 30-45 minut.