Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica z kurkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Polędwiczki umyj, pokrój w dwucentymetrowe plastry. Lekko rozgnieć, oprósz solą i pieprzem, odstaw do lodówki na pół godziny. Kurki umyj, większe pokrój. W rondelku rozgrzej łyżkę masła klarowanego, podsmaż grzyby. Wlej wino, dodaj musztardy, przyprawy, gotuj.
Na patelni rozgrzej pozostałe masło, smaż polędwicę 4 minuty na średnim ogniu, przewróć na drugą stronę, smaż kolejne 4 minuty. Na półmisku układaj sałatę, kawałki mięsa, całość polej sosem musztardowym z kurkami. Podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień