Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki admiralskie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10352
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10352
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Ciasto rozwiń. Płaty ułóż jeden obok drugiego. Pozostaw w pokojowej temperaturze ok. 25 minut, aby rozmarzły.
W tym czasie polędwiczki umyj, osusz, zrumień z obu stron na rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni. Posyp solą i pieprzem. Cebulę obierz, posiekaj. Masło rozgrzej, wrzuć cebulę, podduś. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kosteczkę. Dołóż do cebuli i smaż jeszcze kilka minut. Posól do smaku. Zdejmij z ognia, przestudź.
Pieczarki wymieszaj z pasztetem oraz rozmarynem. Farsz przypraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj. Potnij na 3 placki. Każdy posmaruj farszem. Ułóż na tym polędwiczki. Zwiń. Przełóż na blachę z pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina