Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki drobiowe w cieście i panierowane"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Składniki
Można je kupić, można zrobić samemu. Te drugie są najlepsze. Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa
Polędwiczki przekrój na pół, rozbij przez folię spożywczą. marynaty połącz, posmaruj każdą polędwiczkę. Ciasto: roztrzep (ciasto powinno być gęste). Panierka: koperek grubo posiekaj, wymieszaj z mąką i ziołami prowansalskimi. Każdą polędwiczkę namocz w cieście, obtocz w ziołowej panierce. Olej rozgrzej na patelni, włóż polędwiczki. Smaż 1-2 minuty z każdej strony. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 2,20 zł</strong>
Dzieciaki będą uwielbiać polędwiczki, jeśli opanierujesz je w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i usmażysz w głębokim oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie