Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki drobiowe w panierce"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6530
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6530
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Składniki
30 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 5 porcji
Mięso myję, osuszam. Każdą polędwiczkę przekrawam na pół, rozbijam cienko.
na marynatę łączę. Dokładnie smaruję nią każdą polędwiczkę.
na ciasto mieszam za pomocą trzepaczki (musi być gęste! Jeśli będzie taka potrzeba, można dodać mąki).
Koperek myję, drobno siekam, mieszam z mąką oraz ziołami prowansalskimi.
Na patelni dobrze rozgrzewam sporą ilość oleju (tak by zakrywał całe dno patelni). Każdą polędwiczkę maczam w cieście, a następnie obtaczam w koperkowo-ziołowej panierce.
Smażę 1-2 min z każdej strony. Podaję np. z ziemniakami i sałatką.
Martyna Kuźma z Węgrowa.Źródło: Kobieta i życie