Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki miodowo-ziołowe"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Polędwiczkę umyj i osusz, po czym usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Miód wymieszaj z sokiem pomarańczowym, solą, pieprzem oraz posiekaną drobno natką pietruszki.
Podsmażoną polędwiczkę przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj ziołowo-miodową zaprawą. Wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Po kwadransie podlej bulionem.
Gotowe mięso pokrój w plastry. Danie podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.
<strong>Przepis nadesłała: Monika Janosz</strong>Źródło: Kurier TV