Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki na żubrówce"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20687
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5200
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20687
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5200
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Składniki
Cebule oraz marchewki obierz, pokrój na kawałeczki, podsmaż w brytfance na oleju. Warzywa podlej bulionem, zagotuj. Utłucz ziele angielskie, jałowiec oraz listki laurowe. Wymieszaj z łyżeczką soli. Mięso umyj, natrzyj przyprawami. Włóż do bulionu z warzywami. Ponownie zagotuj. Duś jeszcze ok. 35 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Polędwiczki wyjmij. Do sosu dodaj żubrówkę, gruszki i konfiturę. Przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zagotuj. Boczek pokrój, wysmaż. Mięso podawaj z sosem i np. krokietami. Przed podaniem posyp boczkiem.Źródło: Naj